featured-image
Schiekade 77: Jonge Buskens
  • 30.07.2018
  • Nieuws

Voor het eerst te bezoeken: Jonge Buskens en het Zuiderziekenhuis

Naast talloze andere monumenten, die al eerder te bezoeken waren tijdens de Open Monumentendag Rotterdam, zijn er twee ‘nieuwe’ monumenten te bewonderen. De Jonge Buskens aan de Schiekade is net opgeleverd, na een grondige restauratie die anderhalf jaar heeft geduurd. Architect P.G. Buskens ontwierp dit pand in 1896, in opdracht van de familie Kurpershoek. Het was zijn eerste werk, hij was toen pas 24 jaar oud!
Veel Rotterdammers hebben herinneringen aan het Zuiderziekenhuis. Het had weinig gescheeld of het Zuider was voorgoed verdwenen! Dankzij verschillende partijen is dit monument op het nippertje gered van de sloopkogel. Nu wordt het terrein en de gebouwen van het Zuider een plek om te wonen, te leren en te werken. Op zaterdag 8 september is het voor het eerst sinds tijden weer te bezoeken door het publiek!